Boken

Upplaga 2

Vill du framtidssäkra din organisation med hjälp av omvärldsanalys?

Det finns ett stort antal böcker på svenska eller engelska om omvärldsanalys. Många av dem är läsvärda och intressanta för den som vill läsa om aktuella trender eller lära sig mer om bra analysmetoder. Det finns också en del böcker som handlar om vad man bör tänka på för att bygga upp en omvärldsprocess i en organisation.

Men det finns väldigt få böcker som tar ett helhetsgrepp och visar hur läsaren steg för steg kan utveckla arbetet med omvärldsanalys – från att hen får uppdraget att göra detta till att organisationen har en professionell process för omvärldsanalys som ständigt utvecklas. Det är den luckan jag vill fylla med min bok.

Sagt om boken

… en mycket läsvärd bok som definitivt fyller en lucka på marknaden. Den ger handfast hjälp för den som har till ansvar att bygga upp eller vidareutveckla en omvärldsorganisation.
Leif Jansson, fackboksbloggen DeLibris. Läs hela recensionen här.

Jag tycker boken är mycket välskriven och fyller en tidigare lucka i litteraturen om omvärldsanalys. Boken är praktiskt inriktad och täcker på ett överskådligt sätt in allt som omvärldsanalytikern behöver tänka på för att bygga en fungerande omvärldsfunktion. Särskilt gillar jag att den utgår från omvärldsanalys som en kontinuerligt pågående process med stor vikt på organisation, människor, ägarskap och deltagande för att ge effekt. Vi använder boken för att öka förståelsen för dessa aspekter av omvärldsanalys inom vår organisation och bland våra kunder”
Jonas Wahlqvist, VD på omvärldsbevakningsföretaget Nobicon.

När man läser boken är det lätt att smittas av författarens entusiasm inför
ämnet. Trots det vågar författaren beröra potentiella svårigheter som uppkommer
när man ska bygga upp en omvärldsanalys.
David Meden
, BTJ-häfte 3, 2013 (om första upplagan)

Var finns boken att köpa?

Jag blir förstås glad om du vill köpa boken! Det kan du göra bland annat på Adlibris eller Bokus.