Boken

Boken ”Framtidssäkra din organisation – 10 steg för en effektiv omvärldsanalys”

Vill du framtidssäkra din organisation med hjälp av omvärldsanalys?

Det finns ett stort antal böcker på svenska eller engelska om omvärldsanalys. Många av dem är läsvärda och intressanta för den som vill läsa om aktuella trender eller lära sig mer om bra analysmetoder. Det finns också en del böcker som handlar om vad man bör tänka på för att bygga upp en omvärldsprocess i en organisation.

Men det finns väldigt få böcker som tar ett helhetsgrepp och visar hur läsaren steg för steg kan utveckla arbetet med omvärldsanalys – från att hen får uppdraget att göra detta till att organisationen har en professionell process för omvärldsanalys som ständigt utvecklas. Det var den luckan jag ville fylla med min bok. Första upplagan släpptes 2013 och den andra, reviderade upplagan kom 2017.

Sammanfattning och utdrag

Vill du läsa mer om hur boken är upplagd och få ett smakprov på innehållet? Ladda ner den här pdf:en.

Sagt om boken

… en mycket läsvärd bok som definitivt fyller en lucka på marknaden. Den ger handfast hjälp för den som har till ansvar att bygga upp eller vidareutveckla en omvärldsorganisation.
Leif Jansson, fackboksbloggen DeLibris. Läs hela recensionen här.

Jag tycker boken är mycket välskriven och fyller en tidigare lucka i litteraturen om omvärldsanalys. Boken är praktiskt inriktad och täcker på ett överskådligt sätt in allt som omvärldsanalytikern behöver tänka på för att bygga en fungerande omvärldsfunktion. Särskilt gillar jag att den utgår från omvärldsanalys som en kontinuerligt pågående process med stor vikt på organisation, människor, ägarskap och deltagande för att ge effekt. Vi använder boken för att öka förståelsen för dessa aspekter av omvärldsanalys inom vår organisation och bland våra kunder”
Jonas Wahlqvist, VD på omvärldsbevakningsföretaget Nobicon.

När man läser boken är det lätt att smittas av författarens entusiasm inför
ämnet. Trots det vågar författaren beröra potentiella svårigheter som uppkommer
när man ska bygga upp en omvärldsanalys.
David Meden
, BTJ-häfte 3, 2013

Var finns boken att köpa?

Jag blir förstås jätteglad om du vill köpa boken!Sköld-Henrik-2017
Det kan du göra här.

Evenemang och kontakt

Då och då är jag ute och pratar om boken på seminarier och konferenser. Aktuella evenemang – om de är publika – lägger jag ut på startsidan. Hör gärna av dig om du vill att jag ska berätta om boken i något annat sammanhang!

Vill du veta mer eller har förslag och idéer? Kontakta mig här.