Mer om mig

Jag brinner för att göra organisationer mer framtidssäkra genom omvärldsanalys. Under de senaste snart tjugofem åren har jag arbetat med omvärldsanalys – i olika branscher, i olika roller, i olika typer av organisationer. Och jag ser ett tydligt mönster: de företag, organisationer och individer som arbetar systematiskt med omvärldsanalys är bättre rustade för framtiden än de som inte gör det.

Jag arbetar mycket med att stödja organisationer som vill bygga upp eller utveckla sin omvärldsfunktion, att leda och genomföra analys­projekt och att utbilda inom området.

Min omvärldsanalyskarriär inleddes på allvar med tre år som intern­­konsult på Telias forskningsbolag Telia Research, följt av sex år på konsultföretaget Docere, med två års uppehåll som ansvarig för affärs­området omvärlds­analys på marknads­under­söknings­företaget Demoskop.

Sedan 2007 ansvarar jag för omvärlds­­arbetet på Post- och telestyrelsen (PTS). Mitt uppdrag är att göra myndigheten bättre rustad för de snabba föränd­ringar som sker inom Internet, telefoni och post.

Parallellt arbetar jag som konsult inom främst omvärldsanalys, exempelvis genom rådgivning, föredrag och workshops. Läs mer under Tjänster.

Privat då? Jag bor i Järla sjö i Nacka. Utöver omvärldsanalys är jag förstås intresserad av en massa andra saker, såsom att umgås med nära och kära, träning, foto, piano och god espresso.

Vill du veta mer är du alltid välkommen att höra av dig via fliken Kontakt.

DSCF2029_WEBB